Tandoorilammkotletter med curry- och ingefärsmorötter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2006-09-19

4 portioner

Du behöver:

Cirka 1 kg lammkotletter

olivolja till stekning

salt och vitpeppar

MARINAD:

2 vitlöksklyftor

5 dl yoghurt

3 msk honung

1 tsk chilipulver

2 tsk gurkmeja

0,5 msk garam masala

rivet skal av 1 citron

CURRY- OCH INGEFÄRSMORÖTTER:

5 morötter

2 schalottenlökar

3 dl vatten

1 msk olivolja

1 msk smör

2 msk riven ingefära

1 msk curry

1 dl färsk mynta

salt och vitpeppar

TILL SERVERING:

bröd eller ris

Gör så här:

1. Börja med marinaden. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda med yoghurt, honung, chilipulver, gurkmeja, garam masala och citronskal.

2. Lägg lammkotletterna i marinaden och låt dem marinera i minst 5 timmar (gärna över natten).

3. Ta upp lammkotletterna och torka av dem med hushållspapper. Pensla dem med lite olja och grilla dem i en het panna. Smaksätt med salt och peppar.

4. Skala och skär morötterna i cirka 2 cm tjocka bitar.

5. Skala och finhacka schalottenlöken.

6. Koka upp vattnet med olivoljan, smöret, ingefäran och curryn. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i morötterna och låt dem koka under lock i 2 minuter.

7. Häll av lite av spadet och blanda i myntan och schalottenlöken.

Kryddtips

Alla recepten: