Älgkebab i pitabröd med pepparrot

Uppdaterad 2019-11-19 | Publicerad 2003-10-14

4 portioner

En utmärkt lunchrätt.

1–1 1/2 kg älgstek av innanlår,

ytterlår eller stor bogdel

havssalt och grovmalen vitpeppar

Sås:

2 dl crème fraiche

1 1/2 msk fransk senap

2 msk riven pepparrot

1 dl finskuren bladpersilja

salt och peppar

6 stora potatisar, skalade och skurna i tunna skivor

smör och olja till stekning

salt och peppar

1 vitlök, pressad

2 gula lökar, skivade

500 g kokt älgstek, tunt skivad och skuren i små bitar

4 pitabröd

Blanda ingredienserna till såsen väl och krydda med salt och peppar.

Stek den råa potatisen knaprig i olja och smör. Krydda väl med salt, peppar och vitlök.

Stek löken separat.

Nu är det dags för köttet, som steks i het panna så att det blir gyllenbrunt och smakrikt.

Värm bröden i ugnen eller, ännu hellre, grilla dem lätt. Blanda lök, potatis och kött, fyll de varma bröden och klicka såsen över.