Hit ska du resa i juli – flygvärdinnans 5 bästa tips

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Solresor

Nu väntar semester för de flesta och de soliga dagarna har bytts mot moln och regnskurar. Det har lett till ökad efterfrågan på solresor.
Fygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om fem heta resmål i juli.

Majs heta värme har bytts mot svalare temperaturer och regnskurar i nästan hela landet. Då längtar vi efter sol och strand och i vanlig ordning är det Medelhavsländerna som hägrar. Grekland och Spanien ligger högst upp på svenskarnas önskelista inför semestern.

Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl är en van resenär både i jobbet och privat. Grekland ligger henne varmt om hjärtat och det första restipset är den grekiska ön Rhodos.

Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om 5 heta resmål i juli.
Foto: Johnér/Magnus Sandberg
Flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl tipsar om 5 heta resmål i juli.

– Mitt favoritersmål på Rhodos är byn Kalithea som ligger strax utanför Rhodos stad.

Kalithea är populärt hos barnfamiljer och här ligger många charterhotell som är anpassade för familjer med aktiviteter för barn och unga. Utmed Rhodos östkust finns många fina sandstränder. Kalitheas strand är barnvänlig och vattnet kristallklart.

Costa Blanca

Linas andra tips är Costa Blanca i Spanien. I den lilla turistorten Benidorm finns många härliga aktiviteter för barnfamiljer, vackra stränder och mysiga restauranger utmed havet. Här finns även Europas största vattenpark, ett stort tivoli och djurparker.

– Tivolit Terra Mítica är stort och indelat i flera olika avdelningar. En favorit var forsränningsattraktionen som vi åkte många gånger och blev genomblöta, men eftersom det var 30 grader varmt så torkade kläderna snabbt.

Linas tredje tips är Thailand som är mycket billigare att resa till på sommaren än vinterhalvåret då det är högsäsong. Hon rekommenderar den östra delen och öarna Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao. Kao Tao är känt för sin fina dykning och snorkling och det finns många dykskolor på ön.

En klassiker

Spanien och Kanarieöarna är en riktig semesterklassiker. Lina tipsar om den mysiga fiskebyn Puerto Rico och hotellet Marina Suits.

– Hotellet ligger precis vid havet och har en fantastisk utsikt över Atlanten. Man kan bada i havet eller i den härliga infinity-poolen på hotellområdet. Du ser inget land, du bara blickar ut över havet.

Linas femte och sista restips för juli är den svenska västkusten och ön Hållö. Där kan man bo på vandrarhem och dagarna tillbringas med fördel med sol och bad på de härliga klipporna.

– Att bada på öns så kallade Marmorbassäng är fantastiskt. Man får nästan en känsla av att vara i Grekland fast man befinner sig i Sverige.

Marmorbassängen har fri sikt ner till 20 meter är den mest välkända platsen att bada på. Det är lätt att ta sig från Smögen och Kungshamn till Hållö med turbåtar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA