Här är bästa resmålen för barnfamiljer

Kreta toppar listan på soliga och barnvänliga resmål

Publicerad:
Uppdaterad:
Kreta är ett idealiskt resmål för barnfamiljer.
Foto: Getty
Kreta är ett idealiskt resmål för barnfamiljer.

Resa | Resa med barn

Långgrund strand, solparasoller och lagom lång tid ombord på planet –barnfamiljers krav på resmålen är i stort sett universella.
Nu har resebyrån eBeach kartlagt vilka semesterorter i Europa som passar allra bäst för familjer.

I januari planerar och bokar många sin sommarsemester. Barnfamiljer vill resa bekvämt och gärna till en solsäker destination. Men vilket resmål är egentligen bäst?

Onlinesebyrån eBeach har kartlagt vilka destinationer som är bäst för barnfamiljer. Deras index visar var du får den smidigaste flygresan i
kombination med roliga aktiviteter för barnen och en garanterad värme i både luft och till havs.

Högst upp på listan hamnar den grekiska ön Kreta som har mycket att erbjuda barnfamiljer. Kreta har många vatten- och nöjesparker, bland annat populära WaterCity som är öns största vattenland. Medeltemperaturen ligger på behagliga 24 grader under sommarmånaderna och flygtiden från Stockholm är drygt fyra timmar.

Roliga aktiviteter för barn

Det tar något längre tid att flyga till Cypern som ligger på andra plats på listan. Men även där finns många härliga vatten- och nöjesparker, hela nio stycken, bland annat Fasouri Watermania med över 30 attraktioner, restauranger och ett par tusen solstolar. Det är härliga temperaturer både vattnet och i luften på sommaren.

– Värme, aktiviteter och kort flygresa är viktiga faktorer för många familjer som reser med barn. Vårt nya index ger en indikation på hur väl semesterorterna står sig mot varandra när det kommer till olika parametrar. Det ger ressugna familjer möjlighet att planera sin semester utifrån vad som är allra viktigast för dem, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Europas familjevänligaste resmål 2019

1. Kreta, Grekland
2. Cypern
3. Costa Blanca, Spanien
4. Alanya, Turkiet
5. Korfu, Grekland
6. Malta
7. Antalya, Turkiet
8. Mallorca, Spanien
9. Side, Turkiet
10. Marmaris, Turkiet
Källa: eBeach

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA