Rea på utlandsresor – flyg och far för ett par tusen

Publicerad:
Uppdaterad:
Billiga resor och gott om plats på stranden just nu.
Foto: Thinkstock
Billiga resor och gott om plats på stranden just nu.

Resor

Sugen på en utlandsresa?

Gör ett klipp.

För nu är det rea.

En vecka i solen för ett par tusen kronor.

När semestern tar slut och skolan tar fart sjunker priset på utlandsresor radikalt. Årets lägsta pris på vissa håll. Riktiga klipp för den som har tid och lust – se prisexempel nedan.

Halva priset

För den som vill förlänga sommaren kring Medelhavet finns billiga resor till Mallorca, Turkiet och den grekiska övärlden. Nästan halva priset jämfört med för ett par veckor sedan.

– Det är verkligen rea på resor just nu. Den som har möjlighet att åka under de närmaste veckorna kan spara tusenlappar på en veckas sol, bad och värme, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.

Ett par tusen

Billigast just nu är de grekiska öarna Thassos och Kos. Hit kan man resa för under 2 000 kr per person med flyg och boende i en vecka. Resor till semesterfavoriter som Kreta och Rhodos sjunker också drastiskt i pris.

Foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

Priset på charterresor har generellt minskat med 40 procent de senaste veckorna. Även reguljärflyget är billigare, med en prisminskning på i genomsnitt 35 procent.

– Det gäller dock att inte vänta med att boka resan. På flera resmål ser vi att priserna ökar i september, då många som inte reser med barn och inte styras av skolterminerna väljer att resa, säger Katarina Daniels hos Ticket.

Ytterligare en fördel så här års är att temperaturen kring Medelhavet är mer behaglig än den extrema hetta som vissa resmål upplevde under högsommaren. Dessutom färre turister som slåss om solstolarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA