Hit reser svenskarna som skippar midsommar

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Utlandsresor lockar allt fler under midsommar.

Foto: Susanne Kronholm/Johnér

Midsommar

Sill, midsommarkransar och nubbe i all ära, men det är inte alla som väljer att fira den traditionella högtiden i hemlandet. Fler och fler väljer att byta ut midsommarstången mot parasollet. Här är platserna svenskarna helst flyr till.

Allt fler väljer att byta ut det traditionella midsommarfirandet mot strandhäng. Resandet under midsommar har ökat med 10 procent jämfört med förra året, enligt Ticket.

– Det har varit en tydlig ökning. Det är lite förvånande med tanke på vädret. Visserligen är det många som bokar sina resor redan i januari och då påverkar ju inte majvädret, men jag tror att de som bokar så tidigt främst bokar resorna i juli. Det kan vara så att man vet att priserna sticker iväg och passar på nu innan det blir dyrare, säger Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Mest populärt är det att resa till länderna runt medelhavet och Mallorca toppar listan, trots att resandet till den spanska ön minskat med 12 procent jämfört med i fjol. Efter Mallorca kommer Kreta och sedan Split.

– Medelhavet brukar locka mest men Spaniens dominans har minskat lite samtidigt som östra medelhavet ökar i popularitet med Grekland och Kroatien.

På listan finns det även några destinationer som har haft en raketartat popularitetsökning sedan förra året. Turkiet har börjat återhämta sig som resemål och Antalya ökar med hela 104 procent i jämförelse med förra året. Även Bangkok och Split lockar till sig allt fler resenärer.

– Split har ökat så mycket i popularitet att man nästan väntade sig en avtrappning, men det bara fortsätter öka. Det är en mysig, lagom stor stad med bra utgångsläge till öarna utanför. Och så är det relativt billigt, det är ett bra resmål som har satt sig i människors minne, säger Katarina Daniels.

Thailand har länge varit en av svenskarnas vinterfavoriter, men nu lockas många även till den Thailändska huvudstaden under sommaren. En anledning är att Thailand är billigt, både att vara i och resa till.

– Det har varit en stor prispress på flygbiljetterna till Thailand, så man kan ta sig till Thailand på ungefär samma peng som till Europa.

Störst ökning står dock Moskva för. På grund av fotbolls-VM har destinationen klättrat från plats 32 på listan för mest besökta platser under midsommar, till plats 11.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Årets mest populära resmål under midsommar

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Split
  4. Bangkok
  5. Antalya
  6. Malaga
  7. Paris
  8. New York
  9. Cypern
  10. London
Mysiga Mallorca – kan det bli så mycket bättre?
Publisert:

LÄS VIDARE

Här hittar du bästa resklippen på Black friday

ÄMNEN I ARTIKELN

Midsommar

Thailand

Mallorca

Resa | Bangkok

MER OM RESA

Sommarresor: Här är svenskarnas nya favorit

Så reste svenskarna i sommar

Här är sommarens okända turistpärlor