Just nu: Fyndläge på charterresor

Publicerad:
Uppdaterad:
Just nu är det fyndläge på charterresor
Foto: Johner
Just nu är det fyndläge på charterresor

Charter

Vill du inte chansa på att solen fortsätter att lysa över Sverige fram till sommarlovet?
Då kan det vara smart att boka in en resa till soligare breddgrader.
Just nu är det fyndläge på charter till Medelhavet med resor under tusenlappen.

Har du möjlighet att resa innan sommarlovet drar igång? Då är det läge att passa på – just nu går det att fynda charterresor till Medelhavet för mellan 1000- 2000 kronor hos flera av researrangörerna.En del resor går till och med att hitta för under en tusenlapp.

- Just nu går det att få riktigt bra resor till mycket låga priser. De resenärer som inte behöver förhålla sig till skolloven och som har möjlighet att ta ledigt från jobbet såhär innan sommarsemestern kan verkligen göra riktiga fynd, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket i ett pressmeddelande.

Grekland en av de hetaste destinationerna

Grekland är ett av de hetaste semesterländerna just nu, och hit går många prisvärda charterresor de kommande veckorna. Klassiker som Kreta, Kos och Rhodos är mycket populära men många resenärer får också upp ögonen för lite mindre öar som Kefalonia, Skopelos och Skiathos. En sak som kan vara bra att räkna med är dock att alla turister numera behöver betala en skatt direkt till hotellen – så om du har en liten budget så kan det vara bra att räkna med att det tillkommer några Euro extra per rum och natt när du semestrar runt Medelhavet i år.

Turkiet gör comeback

Ett annat prisvärt semesterland just nu är Turkiet. Efter de senaste årens minskade bokningar har Turkiet i år gjort en riktig comeback och fler turister börjar nu hitta tillbaka till landet. Turkiet är också ett av de länder som just nu är billigare att semestra i eftersom den turkiska valutan, till skillnad mot euron, har minskat i värde i förhållande till den svenska kronan.
De mest populära turkiska resmålen just nu är, enligt Ticket, Alanya och Side.

Förutom Grekland och Turkiet så finns det just nu resor att fynda även till Kroatien, Mallorca, Cypern och andra soliga destinationer.

Under tusenlappen

För den som är redo att ge sig av med kort varsel finns det möjlighet att lämna kontorsstolen och ge sig av mot solstolen till ett riktigt lågt pris just nu. Hos de stora charterbolagen går det att hitta resor till Grekland nästa vecka för under 1000 kronor – men då får man räkna med att inte välja hotell själv. Vill man åka till ett bestämt hotell får man lägga till några hundralappar. Även till Kroatien kan du nästa vecka hitta resor runt en tusenlapp.

Om du är villig att betala upp emot 2000 kronor så kan du välja och vraka bland semesterorter där du garanterat kan jobba på att ha solbrännan på plats innan sommarlovet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA