Passa på - snart ökar priserna för höstlovsresorna

Uppdaterad 2018-12-22 | Publicerad 2018-08-16

Höstlovet är perfekt för alla med barn att åka på semester – eftersom lovveckan är samtidigt för alla. Men det gör också att priserna blir högre än vanligt. Det här ska du tänka på för att resa billigare.

Höstlovsbokningarna har dragit igång och redan nu är det tydligt att svenskarnas favorit är densamma som alltid: Gran Canaria. Ön är höstlovets mest bokade och trots att bokningarna gått ner med 15 procent jämfört med i fjol så har vinnaren goda marginaler till tvåan Bangkok. Trots att bokningarna redan är rätt många är det fortfarande möjligt att hinna före rusningen.

– Den riktiga toppen kommer nästa vecka – då är det som mest intensivt, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Höstlovet är en populär tid att resa utomlands och då det, till skillnad från sportlovet, är samtidigt för alla i landet blir priserna högre än vanligt. När alla vill resa samtidigt kan det vara bra att boka med god marginal om man vill komma billigt undan.

– Det är en av de dyraste veckorna under året – men det går att komma undan billigare om man är flexibel och kanske åker en dag senare. Så det går att komma ner i pris, men jättemånga vill resa då, säger Katarina Daniels.

Andra tips för att komma undan billigare är att vara flexibel kring resmål, hotell och avreseflygplats.

Till Gran Canaria vill många resa i höst.

Medelhavet billigare

Årets raket är Florida, resorna till Miami har ökat med 30 procent. Även resor till Orlando och Tampa ökar, liksom Los Angeles.

– Det har blivit så smidigt med flygförbindelser till Florida, så det har blivit både enklare och billigare. Och så lockas många svenskar av USA. Många har kanske utforskat andra delar av landet, som New York eller Kalifornien, och så har man börjat upptäcka Miami som ett resmål som fungerar för alla.

Men är du ute efter en billigare resa är det Medelhavet som gäller, och platser som Kreta, Rhodos, Mallorca och Antalya ligger precis utanför topplistan för höstlovets bokningar.

– Vattnet är fortfarande varmt i Medelhavet och jättehärligt med temperaturer på mellan 20 och 25 grader, säger Katarina Daniels.

De mest populära höstlovsresorna

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Teneriffa (4)
  4. London (3)
  5. New York (6)
  6. Miami (Ny)
  7. Malaga (5)
  8. Cypern (9)
  9. Dubai (8)
  10. Phuket (Ny)

Källa: Ticket. Siffran inom parantes är förra årets placering.

LÄS VIDARE