Hotellkedja inför 32-timmarsdygn

Tar ställning mot stressen med senare utcheckning

Publicerad:
Uppdaterad:
Hotellrummen är anpassade för avslappning.
Foto: Alexander Donka / Alexander Donka
Hotellrummen är anpassade för avslappning.

Hotell

Tycker du att dygnet har alldeles för få timmar? Då kanske Scandics nya koncept passar dig. Hotellkedjan tar ställning mot stressen och inför ett 32-timmarsdygn på hotell – för att fokusera på avslappning.

Våren 2020 är det slutstressat för Scandics kunder. I alla fall på lördagar. Då ska hotellkedjan införa ett 32-timmarsdygn på några hotell där gästerna får ha hotellrummet mellan klockan 15 på incheckningsdagen och 23 dagen efter, dock för en extra avgift på 250 kronor.

– I dagens snabbrörliga samhälle är det många som önskar att dygnet hade fler timmar. Vi ser 32-timmardygnet som ett spännande experiment som svarar mot undersökningen bland våra Friends-medlemmar. Vi vet att det är svårt att få tiden att gå ihop på de timmar vi får, men vad händer om vi lägger på fler timmar på dygnet?, säger Eva Lundström, Director Marketing & Brand Scandic Sverige.

Grunden till experimentet är en undersökning bland kedjans medlemmar där 60 procent önskade att dygnet hade fler timmar, och 77 procent önskade att det fanns möjlighet till senare utcheckning under en hotellvistelse.

Yogamattor och ansiktsmasker på rummet

Det människor framför allt saknar tid för är umgänge med familj och vänner, träning, läsning och egentid, enligt undersökningen. För att skapa optimal avslappning under dygnets extra timmar har rummet utrustats med saker som yogamattor, meditationsövningar, böcker och ansiktsmasker.
– Vi tror att just hotellrummet är extra bra lämpat för avkoppling och nedvarvning. Här kan man experimentera fritt med 32-timmarsdygnet och vad man vill fylla det med. Istället för utmanande krav och måsten, smutstvätt och amorteringar har vi mysiga rum, en god frukost och medarbetare som kan pyssla om gästen, säger Eva Lundström.

Experimentet med extra lång hotellvistelse kommer att genomföras på sex hotell i Sverige varje lördag mellan 8 februari och 14 mars. Hotell som har 32-timmarsrummet är Scandic Continental i Stockholm, Scandic Strömmen i Norrköping, Scandic Plaza i Umeå, Scandic Plaza i Borås, Scandic No.25 i Göteborg samt Scandic Triangeln i Malmö. Om experimentet kommer att leva vidare efter mars återstår att se.

– Det ska bli väldigt spännande att få se responsen på det här konceptet.

Ett problem med experimentet är att rummet i princip blir uppbokat i två dygn då utcheckningen inte är förrän klockan 23.

– Skulle det här bli till ett mer omfattande koncept så har vi anledning att se över vad kan man göra med den tiden, det finns många möjligheter. Framtidens hotellbokningar kommer inte se ut som de gör idag, säger Eva Lundström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA