Här är Arlandas nya hotell – fokus på miljön

Publicerad:
Det nya hotellet öppnade 30 januari.
Foto: Comfort Hotel
Det nya hotellet öppnade 30 januari.

Hotell

Ett nytt hotell har öppnat på Arlanda.

Comfort Hotel Arlanda Airport vill fokusera på hållbarhet, och förbjuder nötkött.

– Vi jobbar för en större beteendeförändring hos gästen som vi hoppas inspirerar hela branschen, säger Oscar Sandberg, Head of brand & marketing vid Comfort Hotel.

Det var 30 januari som Comfort Hotel Arlanda Airport slog upp portarna. Det nya hotellet har 503 rum och ligger mellan terminal 4 och 5.

– Det känns magiskt att stå här och äntligen få se hotellet helt klart, säger Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel, i ett pressmeddelande.

Foto: Mathias Nordgren/Comfort Hotel
Ett flygplatshotell med fokus på hållbarhet har öppnat på Arlanda.

Det nya hotellet vill utmärka sig som hållbart och därför finns inget nötkött på menyn. Man ska också arbeta mot matsvinn genom att göra smoothies av frukt och grönsaker som inte går åt. Det finns inte heller några engångsartiklar i plast på hotellet. Oscar Sandberg, Head of brand & marketing vid Comfort Hotel, tycker inte att det är motsägelsefullt med ett hållbart flygplatshotell.

– Vi tror starkt på det vi som hotell kan göra för en positiv förändring och vi är övertygade om att lösningen inte är att sluta flyga utan att hitta lösningar som gör att vi kan flyga med minimal påverkan på miljön.

Foto: Comfort Hotel
Städning var fjärde dag istället för varje dag är en del av hållbarhetsarbetet.

Comfort Hotel på Arlanda vill även utmana bilden av vad ett hotell ska erbjuda, och vad gästerna behöver personal till.

– Det ska bli extra spännande att följa våra gästers digitala resa, från att de bokar sitt boende genom vår app eller hemsida till att de checkar in och ut genom våra Self Service stationer och använder sin mobil som dörrnyckel. Lätta och smarta lösningar som vi hoppas fler gäster ska upptäcka och använda, säger Jostein Rajala, General Manager för Comfort Hotel Arlanda Airport, i ett pressmeddelande.

Hotellet har även skippat vissa saker som ofta finns på hotell: room service, pool, minibar och handdukssvan.

Foto: Comfort Hotel
På 12 våningen ligger baren Anorak, där gästerna kan se flygplanen starta och landa.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA