Här är paradisön där Love Island spelas in

Publicerad:
Det klarblå vattnet är en av anledningarna att besöka Korfu.
Foto: Poike / iStockphoto
Det klarblå vattnet är en av anledningarna att besöka Korfu.

Dokusåpor

Den nya realityserien Love Island har nu börjat sändas på TV4. I programmet ska singlarna dejta och försöka hålla sig kvar i tävlingen, och detta gör det på en riktig paradisö. Här är platsen där serien spelas in.

Singlar från hela Sverige ska jaga kärleken i den nya dokusåpan Love Island som sänds på TV4, och som hade premiär 19 augusti. Formatet kommer ursprungligen från Storbritannien och allt går ut på att vinna kärleken, och en halv miljon kronor, genom att hitta en partner och därmed hålla sig kvar i programmet. Allt detta görs i ett hus med en vit fasad, som kallas ”villan”, och ligger på en klippa på den grönskande ön Korfu i Grekland.

Foto: Eric Josjö/TV4
De första åtta deltagarna i programmet. Pressbild.

Den gröna ön

Den vita villan med sin oändliga pool och magnifika utsikt ligger på en klippa på vad som kallas Greklands grönaste ö, Korfu. Ön ligger i Joniska havet och är ett välbesökt turistmål. Där finns bland annat massvis med stränder att välja bland, klarblått vatten, dramatiska berg att beundra eller bestiga, och historiska sevärdheter. Uppe i bergen på norra Korfu kan nyfikna turister bland annat besöka staden Perithia, en stad som en gång i tiden var den rikaste på hela ön men som i dag nästan ligger i ruiner. Trots stadens förfall och det faktum att endast en handfull personer bor i staden så finns det några tavernor och ett hotell som har överlevt, antagligen på grund av de turister som kommer till spökstaden. Den som vill besöka någonting lite närmare kan ta sig till Korfu stad där det bland annat finns en gammal fästning på ett berg. Fästningen byggdes redan 1550 och erbjuder en vacker utsikt över ön.

Foto: maniscule / iStockphoto
Den gröna ön - det är ett passande namn för Korfu.

Turismens platser

Sedan 40-talet har Korfu varit en populär turistort. Badorter som Gouvia, Benitses, Dassia och Peristeron är populära bland turisterna och under sommarens varma nätter samlas många i Mandouki, eller Disco strip som det kallas, för att dansa på barer och nattklubbar.

Nästan realtid

Vill du se hur det ser ut på Korfu i realtid? Då kan du titta på Love Island. Till skillnad från andra dokusåpor så spelas Love Island in i vad som kallas ”Near live”. Det som utspelar sig i programmet skedde redan dagen innan, och sedan klipps allt ihop under en natt. Tittarna kan även engagera sig i serien genom omröstningar i en app, där de kan vara med och bestämma saker som sker i programmet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA