Rom inför nya regler – för att kontrollera turisterna

När turisterna vallfärdar till Rom kan det bli lite stökigt, men nu vill man få bukt med turismen.
När turisterna vallfärdar till Rom kan det bli lite stökigt, men nu vill man få bukt med turismen.

Förbud mot att strosa runt barbröstad, äta på ett rörigt sätt eller bada i fontäner har införts i Rom. Målet med förbuden är att kontrollera turisternas dåliga beteenden i staden.

Nya beteenderegler har införts i Rom, skriver The Telegraph. Reglerna innebär bland annat att man inte längre får gå runt med bar överkropp i staden eller bada i historiska fontäner. Målet med reglerna är att få bukt med turisternas dåliga beteenden, skriver The Local.

”Rom är, och kommer alltid att vara, välkomnande, men det betyder inte att man ska tolerera dåligt beteende eller skador som görs på vår stad” säger Virginia Raggi, borgmästare i Rom, enligt The Telegraph.

Läpparna får inte nudda metallen

Reglerna innebär även att besökare inte längre får kånka med resväskor eller barnvagnar till historiska monument som Spanska trappan, eller låta läpparna röra vid metallen när de dricker från offentliga vattenfontäner. Inte heller är det tillåtet att äta snacks på ett rörigt sätt på offentliga platser. Personer som klär ut sig till ”romerska legionärer” och låter turister ta kort med dem mot pengar är numera förbjudna att arbeta på platser som Colosseum Fontana di Trevi.

Att äta glass hör Italien till, men nu gäller det att akta sig så att inte ätandet anses vara rörigt.
Att äta glass hör Italien till, men nu gäller det att akta sig så att inte ätandet anses vara rörigt.

Ett förbud som snarare drabbar personer som bor i staden är förbudet mot att hänga tvätt på tvättlinor som sträcker sig mellan två hus. Detsamma gäller förbudet mot att sjunga eller spela musik i lokaltrafiken.

Turister som bryter mot reglerna och beter sig illa kan förbjudas att vistas i området där överträdelsen skett, och vissa överträdelser kan orsaka böter, exempelvis att gå barbröstad eller att bada i fontänerna.

Publisert:

LÄS VIDARE