Prisraset – nu kan du fynda resor till värmen

Publicerad 2020-01-14

Nu går det att hitta billiga resor till bland annat Egypten.

Vårterminen har börjat – då blir resorna billigare. Den som kan resa med kort varsel och utanför loven kan hitta riktigt billiga resor i januari och februari, innan priserna går upp igen.

De flesta som reser på vintern gör det under jul och nyår, kanske för att det ofta är enklare att vara ledig då. Men om du har möjlighet att vänta med resan till januari eller början av februari så kan du hitta resor som är hälften så dyra som de under högtiderna, enligt statistik från Ticket.

– Från och med denna vecka är det verkligen otroligt bra priser på utlandsresor. De som kan vara flexibla med resedagar har ett riktigt drömläge, då priserna har sjunkit dramatiskt sedan bara någon vecka tillbaka, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Bäst är fyndläget för resor till populära resmål som Kanarieöarna eller Thailand. Det går även att hitta en veckas all inclusive-resa till Egypten för 3 000 kronor. Prisraset gäller både för charterresor och reguljärflyg, och det sistnämnda har främst billiga resor till USA, Asien och till viss mån till resmål i Europa.

Då högs priserna igen

Fyndresorna går att hitta i några veckor till, men när sportlovet närmar sig så kryper priserna uppåt igen. Det gäller alltså att vara snabb.

– Allra billigast brukar det vara att åka runt mitten av januari och en månad framåt, säger Katarina Daniels.

LÄS VIDARE