Foto: Emma Mattsson
Crostini med tre olika topping.

Crostini med tapenade

Bli först med att rösta!

– Crostini är små välrostade läckerheter. Här i tre varianter – krämig olivröra med ett stänk av citron, en med mozzarella, tomat och basilika och en god sköning med en klick ricotta och räkor, säger Paolo Roberto.

Crostini con crema di olive

Crostini med tapenade

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 skivor baguette
  • 1 dl oliver, svarta och urkärnade
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 nypa peperoncino (chili), smulad
  • salt och peppar, eventuellt även grovmalen svartpeppar
  • olivolja, till pensling
  • persilja, finhackad (att strö över)

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

Förrätt

Buffé