Första officiella bilden på Porsche Panamera

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Porsche

En ny storsedan med 911-vibbar.

Porsche avslöjar att en ny Panamera är på gång.

Och designen är hämtad från ikonen, men en detalj förbryllar.

Det var en kontroversiell bil när den lanserades. Panameran var enligt puritanerna en vederstyggelse som var ytterligare en spik i Porsches ”sportbilskista”. Ett avsteg från sitt arv i jakt på förmögna som ville åka bekvämt – inte köra sin bil.

Nu, sju år senare är det dags för en ny generation av fyrdörrarsbilen och tillverkaren har släppt en första ”lockvideo” samt infon att den nya blir mer kraftfull och effektiv än modellen den ersätter.

”Kluvna baken” förvirrar

Tyvärr får vi inte se allt för mycket av bilen, utan blir bara påminda om alla ”galna” beslut Porsche tagit genom åren och hur framgångsrika dessa har gjort märket. Allt från att sätta motorn bak, till rally samt att bygga suvar.

Det vi får se är dock den nya baken på bilen. Och den är ganska avslöjande.

Borta är de gamla baklyktorna och istället har man hämtat inspiration från den senaste 911:an. Det innebär att man baktill valt ett par smala ljus samt en ljusramp som binder samman de båda baklyktorna (liknande den på Targan).

Vidare verkar det som att bakluckan fått en ny skärning – dock lämnar ”skåran” mitt i bakluckan ett frågetecken. Visar det en delad utfällbar spoiler, eller är det något annat?

Förhoppningsvis får vi svaret på det inom kort.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL