Gör som tv-kocken – krydda marockanskt

Uppdaterad 2019-08-27 | Publicerad 2016-01-18

Potatisomelett med nordafrikansk harissa

Hämta inspiration från ett av världens mest mångfacetterade kök.

Markiz Talhaoui från Sveriges Mästerkock delar med sig av receptet på en fantastisk potatisomelett.

Så här gör du!

Markiz Talhaoui var med i tv-programmet Sveriges Mästerkock 2014 och kom förra året ut med kokboken I köket med Markiz – Marockansk magi (Norstedts). Boken är fullständigt späckad med inspiration från landet som sedan länge har ansetts ha världens mest mångfacetterade kök.

I Marocko är det vanligt att använda kryddor som till exempel kanel, kummin, gurkmeja, ingefära, koriander och persilja i maten. Men även saffran, mynta, paprika och sesamfrön är vanligt förekommande.

Krydda vardagen med en enkel omelett med nordafrikanska smaker – här får du Markiz goda recept.

Maccouda bil batat

Följ ämnen i artikeln