Fina dricksglas: Här är våra tips

Artikeln innehåller annonslänkar

Vackra dricksglas förhöjer dukningen och måltiden.
Här listar vi glasen som är fina att använda till vardags – och till fest!

Sätt guldkant på middagen med fina dricksglas för saft, vatten eller annan valfri dryck. Här listar vi glasen som uppgraderar dukningen både till vardag och fest – för alla runt bordet.

Gröna dricksglas

Färgglada höga och gröna glas från Hay som säljs i set om två, glasen rymmer 30 cl och går att köra i diskmaskinen. Läs mer och köp här (annons).

Stora dricksglas Grand Cru

När man är riktigt törstig är det skönt att ha stora glas som rymmer mycket vätska. Dessa dricksglas från Rosendahl ur serien Grand Cru rymmer 37 cl och är tillverkade av återvunnet glas som ger dess grönblåa nyans. Glasen funkar till både varm och kall dryck. Läs mer och köp dem här (annons).

Färgglada dricksglas

Set om fyra enkla och minimalistiskt designade dricksglas från danska Aida som rymmer 34,5 cl som sätter färg på vardagsdukningen! Läs mer och köp dem här hos Cervera (annons).

Höga dricksglas från Menu

De höga dricksglasen Strandgade från danska Menu är i tunt glas med en vid öppning som gör dem behagliga att dricka ur. Glasen säljsi tvåpack och rymmer 35 cl och är fina att kombinera med övriga glas i samma serie. Läs mer och köp här (annons).

Muminglas

Servera saft, läsk, vatten eller mjölk i de charmiga glasen med motiv från Tove Janssons värld. Glasen rymmer 22 cl och finns i sex olika motiv med de populära figurerna från Mumindalen. Läs mer och köp här (annons).

Ripple long drink glas från Ferm Living

De sofistikerade glasen ur Ferm Livings uppskattade serie Ripple är perfekta till vatten, gin och tonic och läskande saft. Glasen är munblåsta säljs i fyrpack och sätter guldkant på vardag och fest. Läs mer och köp här (annons).

Dricksglas Iittala Essence

Fina dricksglas från Iittalas kollektion Essence som matchar vinglasen i samma serie. Glasen rymmer 35 cl och säljs i set om fyra. Läs mer och köp här hos Nordic nest! (Annons)

Eva Solo dricksglas

Eleganta och enkla vardagsglas från Eva Solo som rymmer 38 cl. Säljs i set om åtta, läs mer och köp dem här (annons).

Dricksglas från Carolina Gynning design

Dricksglas från Carolina Gynning med ett porträtt på en färgstark kvinna, glaset rymmer 35 cl och går att kombinera med andra motiv i samma serie. Läs mer och köp här (annons).

Bernadotte dricksglas i kristall

Höga dricksglas i kristall från Georg Jensens Bernadotte-serie som är inspirerad av svenske designprinsen Sigvard Bernadottes art déco-design. Glasen har en böljande textur och rymmer 38 cl, säljs i set om sex glas. Läs mer och köp här (annons).


Publisert:

LÄS VIDARE