Här är sommarens hetaste bröllopsdestinationer

Publicerad:
Uppdaterad:
Italien och Karibien toppar listan över bröllopsdestinationer.
Foto: Johnér
Italien och Karibien toppar listan över bröllopsdestinationer.

Resa | Italien

Att fira smekmånad utomlands är vanligt, men visste du att allt fler även vill gifta sig i ett annat land?
Här är de hetaste resmålen för bröllopsresor 2018!

Att säga ja till varandra på en sandstrand med havet som bakgrund, eller i en skyskrapa i pulserande storstad – vad du än drömmer om så ligger hela världen för dina fötter när du planerar din bröllopsresa. En svalkande karibisk havsbris som får palmerna att susa är nog så romantiskt, men det finns många fler destinationer som lockar oss svenskar när det är dags för vigsel.

Italien populärt

En undersökning från resebyrån Resia visar att Italien är det allra mest populära resmålet för giftassugna. Det är den romantiska kuststaden Taormina på Sicilien som med sina smala gränder och fantastiska landskap som ligger högst på listan över bokade destinationer när det gäller vigslar. Likaså

– Svenskarna har ju gift sig i alla tider, men på senare år har vi sett en växande trend av att man inte bara åker på smekmånad utomlands, utan även gifter sig på bortaplan. En del tar med släkt och vänner, andra sticker iväg i hemlighet. Gemensamt för de mest populära resmålen är att det finns sol och värme, samt att de uppfattas som romantiska och en del till och med lyxiga, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Klassiska destinationer

När det gäller smekmånadsresor så är det Maldiverna, Mauritius och Mexico som tar pallplatserna. Men kryssningssemester har seglat upp som en bubblare på listan. Fördelen med att åka iväg på kryssning är att man har alla saker på samma ställe och ändå får uppleva flera olika resmål på samma resa.

Svenskarnas mest populära platser för bröllop 2018

  1. Taormina, Sicilien

  2. Toscana

  3. Karibien

  4. Santorini

  5. Kryssning

Svenskarnas mest populära platser för smekmånad 2018

  1. Maldiverna

  2. Mauritius

  3. Mexiko

  4. Karibien

  5. Kryssning

*Listorna är baserade på hittills bokade resor med avresa under 2018, samt förfrågningar i butik.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA