Då ska Highway 1 öppna igen

Publicerad:
Highway 1 drabbades av flera ras i fjol. I maj 2017 skedde ett av rasen, som täckte stora delar av vägen.
Foto: Joe Johnston / TT / NTB Scanpix
Highway 1 drabbades av flera ras i fjol. I maj 2017 skedde ett av rasen, som täckte stora delar av vägen.

Kalifornien

I 547 dagar har Highway 1 i Kalifornien varit stängd på grund av ett ras förra vintern. Stängningen slog hårt mot näringsidkare som lever på turismen på platsen, men nu kan de äntligen antas ut, datumet är satt för öppning av vägen.

Highway 1 går utmed Kaliforniens västkust och är en väldigt populär bilrutt på grund av sin skönhet. Vägen sträcker sig från San Fransisco till Los Angeles och är känd för sitt dramatiska landskap. Men vintern 2017 drabbades området av regn och snö, efter fem år av torka, vilket orsakade flera ras och översvämningar, skriver Expressen.
Ett vägparti söder om Monterey i populära Big sur-regionen drabbades av ett ras och stängdes av. Men nu, 18 månader senare, är det bestämt. Den 20 juli ska Highway 1 öppna igen.

Foto: Joe Johnston / TT / NTB Scanpix
18 månader efter första raset är det snart dags att öppna väge igen.

Drabbade företagare

Många av de boende i området drabbades av raset, som gjorde att man behövde åka långa omvägar istället för att använda den avstängda vägen. Lokala näringsidkare som lever på turismen har varit nära att gå i konkurs, och människor har haft problem med att ta sig till skola och sjukhus, skriver The Tribune.

Öppningen firas

Nu kan de boende i området andas ut. Den 20 juli är det dags för vägen att åter öppnas för resenärer, och detta ska firas med med bandklippning klockan 11 på förmiddagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA