Valpen Kokito dog på bagagehylla på flygplanet

Publicerad:
Uppdaterad:

USA

Trots ägarens protester insisterade flygbolaget på att valpen Kokito skulle placeras i den stängda bagagehyllan.

När luckan öppnades över fyra timmar senare var den lilla hunden död.

”Hon satt på golvet och grät”, twittrar en medpassagerare.

En liten hund dog när en anställd ombord på ett United Airlines-plan tvingade ägaren att placera djuret på bagagehyllan. Det amerikanska flygbolaget tar på sig hela ansvaret, och kallar det "en tragisk händelse".

Det var i måndags som familjen skulle resa från Houston till New York. Med sig hade de den lilla franska bulldoggen Kokito. Familjens 11-åriga dotter hade fått valpen i födelsedagspresent bara några veckor tidigare.

Hunden reste i en liten väska, och kort före avgång kom en flygvärdinna fram till mamman i familjen och bad henne att lägga in väskan på bagagehyllan ovanför sätena.

– Min mamma sa 'men det är ju en hund, det är en hund.' Men flygvärdinnan sa åt henne att hon måste stänga in den där, säger dottern Sophia Ceballos till NBC News.

Flygvärdinnan insisterade, och passagerarna ska till en början ha hört hunden skälla. Men efter en stund slutade ljuden från bagagehyllan att komma. Hunden ska ha varit inlåst under hela resan, som tog fyra timmar och 25 minuter.

"Vid resans slut hittade kvinnan hunden död. Hon satt på golvet och grät, och alla passagerare i närheten var helt förstummade", twittrar medpassageraren Maggie Gremminger.

1 av 2 | Foto: Privat/Facebook
Medpassageraren June Lara satt bakom familjen under resan och har gjort ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

June Lara satt bakom familjen under resan.

”Det kom inga ljud när vi landade och öppnade hans väska. Det syntes inga rörelser när familjen ropade hans namn. Jag höll hennes bebis när mamman försökte återuppliva sin 10 månader gamla valp. Jag grät med dem tre minuter senare när hon snyftade över hans livlösa kropp”, skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Flygbolagets talesperson säger att husdjur inte ska placeras på bagagehyllan, och att familjen har fått pengarna tillbaka för sina biljetter.

Under 2017 dog 18 djur och 13 skadades under transporter med United Airlines, vilket gör det till det amerikanska flygbolag där flest djur dött, enligt transportdepartementet, DOT, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA