Markiz asiatiska fläskfärsbiffar

Publicerad 2016-04-01

Den här veckan tipsar Markiz Talhaoui från Sveriges mästerkock om ett par riktigt goda köttfärsbiffar med en asiatisk touch. Kör hårt.

Receptet är beräknat för 4 personer.
Gör såhär:
Biffar:

Riv gul lök, ingefära och vitlök. Blanda sedan färsen och resten av ingredienserna. Rulla ca 10 biffar och stek i ca 3 minuter på varje sida.
Ris:

Skölj av riset i ett durkslag tills vattnet är klart. Koka sedan riset efter anvisningarna på förpackningen.
Medan riset kokar, rosta sesamfröna i en varm stekpanna. Rör konstant runt i 5 minuter eller tills fröna är gyllenbruna. Vik därefter ner dem i riset.
Dippsås:

Finhacka chili och hälften av salladslöken. Blanda sedan limejuicen, 2 msk fisksås, 1 msk soja, chili och salladslöken.
Fyll salladsbladen med biff och sesamris och doppa sedan i såsen.