Vegetarisk Ratatouille

Uppdaterad 2016-02-01 | Publicerad 2016-01-15

Nu har vi publicerat sex nya recept av Viktklubbs matinspiratör, Markiz Talhaoui. Denna gång är temat – grytor! Här bjuder vi på ett av de nya recepten:

Vegetarisk Ratatouille

Ingredienser för 4 portioner (241 kcal per portion)
100 g zucchini
1 st röd paprika
1 st grön paprika
100 g aubergine
1 st gul lök
0,5 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
2 msk färsk koriander
300 g krossade tomater
300 g röda bönor
5 st ägg
2 msk bladpersilja

Gör så här

1. Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken. Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek sedan ca 5 minuter i oljan. Efter 3 minuter lägg även zucchini och paprika och låt dem steka med de sista minuterna.
2. Pressa i vitlök, tillsätt de torkade kryddorna och färsk koriander. Stek någon minut till. Häll på krossade tomater. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
3. Skölj de färdigkokta bönorna i ett durkslag. Tillsätt bönorna till grytan. Knäck i 5 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös. Toppa med hackad persilja.
Kan serveras med knäckebröd eller grovt varmt bröd.

Vill du ha tillgång till fler smarriga och hälsosamma recept? Bli medlem i Viktklubb idag  >>

Följ ämnen i artikeln