Bakade äpplen och päron med kardemumma

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-16

4 personer

3 äpplen

3 päron

50 g smör

0,5 dl muscovadosocker

1 skårad vaniljstång

2 tsk malen kardemumma

Saft från ½ citron

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Kärna ur äpplen och päron och halvera dem.

3. Smält smöret i stekpannan tillsammans med socker, vaniljstång och kardemumma.

4. När sockret har löst sig och det hela har börjat att bubbla, lägg i äpplen och päron. Pressa över citronsaften och rör runt allt i stekpannan.

5. Häll allt i en ugnsfast form och kör in i ugnen i ca 15 minuter. Men håll koll, tiden kan variera beroende på storleken på frukten. Det får absolut inte bli mos!

6. Ta ut och servera genast tillsammans med glass eller creme fraiche.

Följ ämnen i artikeln