Piloten beställde burgare till passagerarna

Tokhyllas av de hungriga resenärerna

Publicerad:
Uppdaterad:
Flygkaptenen Matthew Hoshor efter att ha köpt hamburgare till alla passagerare ombord. Bilden är en genrebild.
Foto: Getty
Flygkaptenen Matthew Hoshor efter att ha köpt hamburgare till alla passagerare ombord. Bilden är en genrebild.

Resa | Flyg

Dåligt väder försenade inrikesplanet i USA i drygt två och en halv timme.
Nu tokhyllas flygkaptenen Matthew Hoshor efter att ha köpt hamburgare till alla passagerare ombord.

Att bli sittandes i timmar ett plan som inte får klartecken att starta kan vara en mardröm. Särskilt om det inte finns någon mat och dryck ombord.

Ett sjuttiotal passagerare ombord på ett av United Airlines flygplan, som flög för Mesa Airlines från Tulsa International Airport till Houston, blev drygt fem timmar försenade på grund av dåligt väder.

Passagerarna ombord blev allt mer irriterade – och hungriga. Då tog flygkaptenen Matthew Hoshor ett härligt initiativ. Han beställde 70 hamburgare från närliggande resturangen Fat Guy's Burger Bar till resenärerna.

Twittrade om burgarna

En av passagerarna, Sam Walker, twittrade om händelsen. Under en bild av piloten skrev han: ”Vi är just nu 2,5 timme försenade i Tulsa på @united och vår kapten, Matthew beställde precis lunch från Fat Guys Burger Bar till varenda person ombord på planet. Bra människor och kundservice existerar fortfarande!”.

Hans tweet gick inte obemärkt förbi. Just nu har drygt 1 800 människor gillat den och 154 har delat den.

I en kommentar under bilden skriver Sam Walker: ”Det här är ett bra tillfälle att påminna alla om att flygbolagens piloter och flygvärdinnor går på timme och bara får betalt när planet befinner sig i luften. Så de handskas med sådana här problem och din attityd helt gratis”.

Piloten fick beröm

Mesa Airlines VD Jonathan Ornstein kommenterade händelsen och pilotens agerande i Cronicle.

– Han är en riktigt bra person. Vi är väldigt stolta över honom. Att han gjorde det här för att ta hand om passagerarna, det är en enastående kundservice som går utöver allt annat.

Men händelsen har också kritiserats. En del menar att det borde ha varit flygbolaget som stod för maten och inte piloten. Det var flygkapten Matthew Hoshor som själv stod för notan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA