Nya Top Gear hånas: ”Underlägsen modell”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Top Gear

Charmlöst, underlägset och fattigt.

Den nya versionen av Top Gear har inte fallit i god jord, i varje fall inte på social media.

”Exakt samma, men utan skämten och karisman”, ”tydligt att Chris Evans vill vara en Jeremy Clarkson, en fattig version som bäst”, ”bara en underlägsen modell”, är några av kommentarerna.

BBC:s succéprogram Top Gear gick under söndagskvällen in i en ny era. Borta var den gamla  programledartrion och istället återfanns det inte mindre än sex nya personer.

Enkelt beskrivet så var det stora skor som skulle fyllas – och efter att det första programmet av nya Top Gear sänts är kritiken inte nådig.

Den stora kritiken riktas framförallt mot frontfiguren Chris Evans som många anser försöker plagiera Clarkson, och detta utan någon större framgång:

”Chris Evans försöker imitera Jeremy Clarkson, absolut tragiskt”. ”Det är som att du köpt en ersättande Clarkson i en budgetaffär”, ”ska han bara imitera Clarkson dåligt under hela programmet?”.

En underlägsen modell

Även de brittiska tidningarna var inne på samma spår i sina recensioner av programmet. Att det nya bara är en dålig kopia på det gamla.

The Guardian skriver: ”Evans försöker bara Jeremy Clarkson, och det är ingen bra idé […] den här typen av skrivet material passar inte honom, han är en pratkvarn – inte en skådis. Ibland låter det som att ha läser innantill”.

Daily Mail skriver: ”Samma gamla musik, en liknande studio, välbekanta inslag. BBC har inte förnyat Top Gear utan bara försökt måla om det. Det är inget speciellt revolutionerande. Det var lite som att se ett hyllningsband köra samma uppträdande. Ganska roligt på vissa ställen, men förvånansvärt ”ovågat”. Kanske en del av inköringsprocessen, eller möjligtvis bara en underlägsen modell”.

LeBlanc är omtyckt

Men det fanns några ljusglimtar i Top Gear-mörkret. Många tittare gillade Matt LeBlanc som programledare och flera av ”stunten” uppskattades av många. Därtill tycker många att det är för tidigt att avskriva nya Top Gear. Först ett par program in i säsongen lär vi kunna avgöra om ”det nya” är en värdig ersättare av ”det gamla”.

BBC Brit kommer att visa nya säsongen av Top Gear den 31 maj klockan 22:00. Därför har vi valt att inte ta med några detaljer utöver kritiken om programmet.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL