Klart: Då börjar nya ”Top Gear”

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:

Top Gear

Ny programledare, men samma namn.

Nu har BBC avslöjat när den nya Top Gear-säsongen drar igång

– Vi kommer att göra saker och ting annorlunda, för att vi måste – och för att vi vill, säger nytillträdde programledaren Chris Evans.

Det var under stort rabalder som tidigare programledartrion gjorde sorti från BBC-succén Top Gear.

Men trots att Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May som var showens hjärta och innehåll slutat – det var aldrig något tal för BBC att lägga ner programmet.

Efter månader av spekulationer avslöjades det att radioprofilen Chris Evans skulle bli bilprogrammets nya galjonsfigur och nu får vi reda på när den nya säsongen drar igång.

The Stig är kvar

Förutom namnet så kommer även den vitklädde Stig vara en del av den nya generationens Top Gear när serien startar den 8 maj. Men resten kommer att vara nytt.

– En sak är säker. Det kommer inte att vara jag och en gubbe till samt ytterligare en gubbe, det kommer aldrig hända. Varför skulle vi göra vad de gjorde?, säger Chris Evans till Daily Mail.

Exakt vad den nya showen kommer innehålla var inget som den 49-årige Evans gick in på. Dock avslöjade han att inspelningen redan är igång samt att ”vi kommer åka till Amerika för att göra vår första ’inter-kontinentala’ i januari.

Forna besättningen på ny skuta

När det gäller Jeremy Clarkson och kumpaner så är det inte allt för mycket som är känt. Vi vet att de kommer att göra 36 avsnitt av en bilshow för Amazon, att programmet har en vansinnig budget samt att en av avsnitten kommer att innehålla en genomkörning med Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL