Här kör Top Gear sönder hans BMW

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:

Jeremy Clarkson

Förvånade köparen: ”Bromsarna skrek konstant”

Foto: AP, YOUTUBE

Ett drömköp som ”bara varit demobil”.

Men styrning och bromsar var förstörda och när BMW-ägaren såg Top Gear fick han en förklaring till varför. Jeremy Clarkson hade kört skiten ur bilen.

Det var efter att ha sparat ihop närmare en halv miljon som britten Rob Willis, 27, till slut kunde köpa sin drömbil. En himmelsblå BMW M3.

M3:an var enligt handlaren en demobil som en av cheferna kört runt lite i.

Men trots sin ”nästan nya” status började bilen krångla direkt.

– Bromsarna skrek konstant och ratten gjorde ett klonkande ljud så fort jag körde av från motorvägen, säger Rob Willis till The Sun.

Besviken åkte Willis till verkstaden för att försöka få ordning på det hela, men trots att verkstaden haft bilen inne återstod problemen.

Upptäckte sanningen på Top Gear

Det var först när Willis ett par veckor senare satt och tittade på Top Gear som sanningen uppdagades. Hans demobil spelade huvudrollen i en episod där M3:an kördes allt annat än vänligt.

– Det var min fästmö som såg att M3:an Jeremy Clarkson körde hade samma registreringsnummer som min bil. Man kunde se rök komma från hjulen, han tog kurvorna så snabbt, säger Rob Willis. Det är upprörande, jag har en åttaårig dotter och tre unga brorsöner vars liv jag riskerat genom att ha dem i bilen. Handlaren erkände att de gjort ett misstag och sa att bilen aldrig skulle ha sålts eftersom den inte var säker på vägarna, säger Rob Willis till the Sun.

M3:an är nu återigen en utställningspjäs hos bilhandlaren och istället har herr Willis fått nöja sig med en betydligt mer beskedligare BMW 330d.

Här går det att se ett klipp ur Top Gear-avsnittet med Robs M3:a Obs extern länk

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL