Dumleklubban – snart ett minne blott
Uppdaterad:
Fazer
Nu tar sagan slut för Fazers klassiska Dumleklubba.
Godisjätten meddelar på Instagram att godissorten ska gå i pension och utgår ur sortimentet.
“Nu är det dags att säga tack och adjö för denna gång”, skriver tillverkaren.
Efter 76 år på jorden kommer klassikern att lämna godishyllan. Anledningen är att maskinen som tillverkar godisen har blivit för gammal.
– Dumleklubban är i sig ett hantverk, och den tekniska livslängden för Dumleklubbans produktionslinje börjar närma sig sitt slut. Det finns bara en maskin som tillverkar klubban och vi måste tänka på säkerheten och kvalitén, säger Iris Mäkitalo, kommunikationsansvarig för Fazer Sverige.
Men att klubban kommer att få se världens ljus i framtiden igen är inte omöjligt.
– Vi jobbar på att ta fram en ny variant och tittar på lösningar på hur vi ska kunna ta fram Dumleklubban igen, fortsätter Iris Mäkitalo.
MER OM GODARE
Köksprylar: Saker som förenklar vardagen
Årets värsta matbluffar är nominerade
”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”
Tareq Taylors matresa – succé för tv-kockens nya program
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Bönchili med majskräm
1 h
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen
Chatta med PT-Fia: Så lyckas du med en hållbar förändring
Då är sista datumet att beställa påskmaten online
Får jag inte dessert blir jag arg!
Pasta med lövbiff och champinjoner
30 min
Vinexperten spanar – här är trenderna 2021
Så enkelt gör du smakrik lax i ugn
40 min
Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen
Heta enchiladas med en hemlig ingrediens
45 min
Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept
1 h 30 min
”Vin är inte alls så svårt som det låter”
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Årets matbluff korad: Smördeg utan smör
Köksprylar: Saker som förenklar vardagen
Årets värsta matbluffar är nominerade
”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”
Tareq Taylors matresa – succé för tv-kockens nya program
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen
Frida Lund: Så lyckas du med en digital cookalong
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Bönchili med majskräm
1 h
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen
Chatta med PT-Fia: Så lyckas du med en hållbar förändring
Då är sista datumet att beställa påskmaten online
Får jag inte dessert blir jag arg!
Pasta med lövbiff och champinjoner
30 min
Vinexperten spanar – här är trenderna 2021
Så enkelt gör du smakrik lax i ugn
40 min
Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen
Heta enchiladas med en hemlig ingrediens
45 min
Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept
1 h 30 min
”Vin är inte alls så svårt som det låter”
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min