1 h
▸ Pilgrimsmusslor med…
10 min
▸ Halloumivåffla – två ingredienser och klar på några minuter. Vill du bjuda dig själv eller någon annan på en riktig god…
15 min
▸ Pan bagnat – en klassiker med rötterna i Nice som fått ny smak av koriander, sesamolja och risvinäger.
25 min
▸ Kall gurksoppa med smaker av dill, äpple och pistage är den perfekta rätten för att kyla ner sig en varm sommardag.
1 h 30 min
▸ Kronärtskocka med krämig smörsås och färska tomater – här understryks den mjuka smaken av inkokt kronärtskocka av en…
2 h
▸ Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål – En smakrik och värmande buljong på spetskål, som serveras…
1 h 20 min
▸ Paté à choux med smörig portobello-fyllning – en lyxig svampmacka gjord på smörig deg.
20 min
▸ Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästarna kommer.
▸ Melonsallad med fårost och mynta – det här är en superfräsch sallad som passar perfekt att servera till grillat.
1 h 15 min
▸ Langos – så gör du ungerska maträtten – god festmat att bjuda på. Langos är utan tvekan festivalmatens…
▸ Tzatziki har sina rötter i det grekiska köket. Den har blivit ett självklart tillbehör på varje grillfest men den passar…
▸ Bruchetta – tomat, vitlök och basilika på ett gott bröd. Vad kan gå fel? Ingenting.
▸ Fylld avokado med räkor. Här är 1970-talsklassikern som är lika god i dag.
▸ Vit sparris är en stor stolthet i Alsace. Jag älskar sparris och gillar när den har lite kärna kvar i mitten.
45 min
▸ Ljuvliga tapas - fyll pajskal med sherrydoftande fyllning. Gratinera snabbt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut – och njut!
▸ Smörstekt löjromstoast är en klassiker just för att det är en obeskrivligt god förrätt som dessutom är jätteenkel att…
▸ Njut av en klassisk toast skagen med räkor, majonnäs, lite lök och dill.
30 min
▸ Exotisk salsa med skaldjursspett och limeaioli – salsa kan göras tidigare på dagen så är det bara att steka skaldjur…
▸ Krämig polenta med svamp och kikärtor – italienarnas förkärlek för polenta har smittat av sig.
▸ Supergod macka med kantareller och västerbottensost
▸ Lyxiga vegetariska middagar – här är fem festliga vegetariska rätter. Mästerkocksfinalisten Jennie Benjaminsson bjuder…
▸ God, grön sparris med ljuvlig hollandaise och pocherat ägg.Vackert garnerad med ätbara blommor.
▸ Boquerones är en spansk specialitet gjord på sardiner. I Sverige är det ofta svårt att få tag på sardiner så här är ett…
▸ Kycklinglever med vaxbönor och salvia. Vaxbönor med sin vackra gula färg lyser upp den gyllenbruna kycklinglevern.
▸ Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten.
▸ Heta räkor med gurk- och avokadoröra – mästerkocken Gillis Thalbäck bjuder på en fräsch förrätt med chili, räkor och…