Soppa med brysselkål, potatis och bacon

Uppdaterad 2018-12-20 | Publicerad 2007-11-30

4 personer

2 stora gula lökar

400 g potatis

300 g brysselkål

1 tsk timjan

1 buljongtärning (kyckling eller grönsak)

Vatten

1 paket bacon

4 bitar brieost

Gör såhär

1. Skiva löken tunt, Skala och skär ner potatisen i grova bitar. 

2. Halvera brysselkålen.

3. Bryn potatis, lök, kål och timjan i smör och lite olja.

4. Häll på ca 1,5 l vatten, lägg i buljongtärningen och lägg på locket.

Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter.

5. Lägg baconet på papper på en tallrik och kör in i mikrovågsugnen i cirka 4 minuter, det ska bli knaprigt!

6. När potatisen är mjuk, smaksätt soppan med salt och peppar. Krossa baconet, lägg en bit brieost i varje tallrik

7. Häll på soppan och avsluta med bacon.

Följ ämnen i artikeln