Vegetariska godsaker till buffén

Av: 

Nina Kindbro

Smördegssnurror, rödbetskorgar och kikärtspizza.
Smördegssnurror, rödbetskorgar och kikärtspizza.

Vegetarisk mat

Duka upp vegetariska rätter på buffén. Med sommarens alla fester är det smidigt att duka upp en buffé så kan alla hitta sina favoriter. Här är fem härliga recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”.

Fem recept ur Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal till vårens kalas

Sparris – servera primören med hasselnötter

Sparris med parmesan

Kikärtspizza med pesto av ogräs

Kikärtspizza

Smördegssnurror – ostiga godbitar till buffén

Smördegssnurror

Rödbetskorgar med ostkräm

Rödbetskorgar

Nötknyten – goda, kryddiga och knapriga

Nötknyten
Katarina Nordgren och Tomas Södergren

Katarina Nordgren och Tomas Södergren står bakom boken Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vegetarisk mat

Recept

Buffé

Förrätt

Pesto

Midsommar

MER OM GODARE

Sparris med hasselnötter

15 min

Kikärtspizza med pesto av ogräs

30 min

Rödbetskorgar med ostkräm

30 min

Smördegssnurror – ostiga godbitar

15 min

Nötknyten – krydddiga och knapriga

30 min

Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft

Mat för klimat gav pris för bästa spis

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Veckomeny – härliga recept för hela veckan

Oxfilé provençal – så lyckas du med lyxrätten

1 h

Svensk vegoilska när EU vill steka sojakorv

Vinägrett – en riktig all around dressing

5 min

Kycklingsallad med persika och krutonger

20 min

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

1 h

Pajdeg – så blir den helt perfekt

15 min

Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik

30 min

Krutonger – enkelt och gott att göra själv

15 min

Påsktårta med lemon curd och grädde

2 h 40 min

Cannelloni med ricotta och spenat

45 min

Poké bowl med marinerad lax

20 min

Äggstanning

50 min

Veckomeny – härliga recept för hela veckan

Chokladbräck – enkelt och gott att göra själv

20 min

Lammentrecôte med kamben

1 h 30 min