Lammentrecôte mår bra av att vila en stund innan du skär upp.
Foto: Björn Lindahl
Lammentrecôte mår bra av att vila en stund innan du skär upp.

Lammentrecôte med kamben

5 (3 röster)

Recept

Lammentrecôte med kamben är gott! Namnamlamm!
Grilla lammet vid sidan av den öppna glöden och låt köttbiten vänta innan du skär den.
HP-såsen ger en svagt fruktig smak till marinaden och köttet, och är i allmänhet en bra sås till grillat, men om du vill kan du byta ut den mot en rökig BBQ-sås.

Lammentrecôte med kamben

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lammentrecote, med kamben i bit (ca 350 g per bit)
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 3 msk hp-sås
  • 1 msk rosmarin, torkad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK