Focaccia med vårens smaker

5 (1 röst)

Nässlor och ramslök sätter färg och smak

Focaccia är ett perfekt bröd att bjuda på när det vankas fest eller middag – det går fort och är magiskt gott.

I det här receptet låter Fabian Olli Johanson vårens örter som nässlor och ramslök sätta smak på brödet.

Focaccia med vårens smaker

Tid tillkommer för jäsning. 1 portion är ett helt bröd.

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 21 g honung
  • 60 g olivolja, extra jungfru
  • 400 g vatten, ljummet
  • 500 g vetemjöl
  • 4 g salt, finkornigt
  • flingsalt
  • Garnering

  • 3 nävar brännässlor
  • 2 knippe ramslök
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 75 g olivolja, extra jungfru

Gör så här

Focaccia med naturens örter
Focaccia med naturens örter
I Godares program Gott och Grönt med Fabbe så bjuds det på grön och skön matlagning.
I Godares program Gott och Grönt med Fabbe så bjuds det på grön och skön matlagning.

LÄS VIDARE