Orientaliska smaker på kalkongrytan.
Orientaliska smaker på kalkongrytan.

Masala med kalkon och rostad mandel

4 (7 röster)

Middagstips

Kalkon är perfekt att använda i gryta och vill du ge grytan extra vacker färg, blanda i lite färskriven gurkmeja.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic). Foto: Stefan Weittanen.

Masala med kalkon och rostad mandel

  • Ingredienser

  • 600 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk majsolja
  • 100 g babyspenat
  • Grytbas

  • 2.5 schalottenlökar
  • 3.5 vitlöksklyfta
  • 2 msk ghee, eller smör
  • 2 msk gurkmeja, färskriven
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipasta
  • 4 dl kokosmjölk, krämig
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk ingefärsjuice
  • flingsalt
  • 3 msk kokosflingor
  • Till garnering och servering

  • 1 dl rostade mandelspån
  • limeklyftor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Fyra grymt goda grytor

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Mat & dryck

Recept

Grytor recept

Kalkon

Indisk mat

MER OM GODARE

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

40 min

Fyra grymt goda grytor

Helstekt kalkon till Thanksgiving

2 h 10 min

Fisktagine i lergryta

1 h

Rödbetsratatouille med fetaostströssel

1 h 20 min

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Provensalsk fisksoppsgryta

1 h

Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

2 h 10 min

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Vegetarisk Stroganoff med halloumi

30 min

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

1 h 15 min

Vad blir det till middag?

Middagstips för hela familjen

Markiz goda kyckling

35 min

Kyckling – våra bästa recept

Så kan du fira Thanksgiving day

Vanliga missen många gör när de steker

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Karim Rezaul – indisk mat i världsklass