Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar
Spenatvåfflor med tångkaviar. En smaskig färgklick till förrätt! Använd en bra stavmixer så att spenaten blir helt mixad och våfflorna riktigt gröna. Tångkaviar hittar du i kyldisken, bredvid fiskrom och kaviar.
Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.
Tips!
Gott att dricka till: Ett friskt mousserande rosévin.
Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar
Ingredienser
- 210 g våffelmix
- 100 g smör
- 50 g färsk spenat
- 2.5 dl vatten
Picklad löksmetana
- 1 bananschalottenlök
- 1 msk ättikssprit, 12 %
- 1.5 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 100 g smetana
- salt
Tillbehör
- 50 g tångkaviar, röd
- 0.5 citron
- 25 g färsk spenat
- dillkvistar