Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Chattade med läsarna – se svaren här
Uppdaterad:
Julen 2020
Fjärde advent – nu är det inte långt kvar till julafton.
Vet du fortfarande inte hur du ska hinna få ihop all julmat?
Lugn. Stjärnkocken Jessica Frej känner till alla genvägar till en avstressad jul.
Julmaten ska förberedas, bullarna bakas, sillen vattnas ur, musten inköpas och den där moderna grönkålspajen förberedas, inte konstigt att man känner sig stressad.
Men så behöver det inte vara.
– Julen ska var en tid för återhämtning och glädje, ingen ska behöva bli sönderstressad, säger tv-kocken Jessica Frej.
Så hur gör man då? Vilka efterrätter går snabbast? Hur gör man en enklare variant på sillen? Och vad finns det för genvägar?
Svaren – och mycket mer – hittar du i chatten nedan.
Fakta: Jessica Frej
Jessica Frej är en omtyckt tv-kock och kokboksförfattare. Hennes karriär började när hon medverkade i första säsongen av Sveriges mästerkock 2011. Sedan dess har hon släppt tio kokböcker.
Hon har bland annat skrivit boken ”Jul hur lätt som helst” och nu senast ”Vegomiddagar hur lätt som helst”
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Tortellinisoppa med spenat
15 min
Larb med vegofärs
15 min
Pepparchampinjoner med pommes
25 min
Broccoliwok med ris
15 min
Banh mi fries
20 min
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Mattias Larssons bästa silltips till jul
Årets julskinka kan bli rekorddyr
Smaksätt med fänkål och dill - en superkombo!
1 h 10 min
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
6 matprofiler: ”Det här är mina 3 måsten i matkassen”
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse
1 h
Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom
35 min
Pepparkaka med ädelostkräm
35 min
Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär
Kocken Jessica Frej: ”Favoritlunchen tar fyra minuter att laga”
Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Tortellinisoppa med spenat
15 min
Larb med vegofärs
15 min
Pepparchampinjoner med pommes
25 min
Broccoliwok med ris
15 min
Banh mi fries
20 min
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Mattias Larssons bästa silltips till jul
Årets julskinka kan bli rekorddyr
Smaksätt med fänkål och dill - en superkombo!
1 h 10 min
Vad ska du äta i helgen? Fråga Filip Poon
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
6 matprofiler: ”Det här är mina 3 måsten i matkassen”
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse
1 h
Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom
35 min
Pepparkaka med ädelostkräm
35 min