Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul

Chattade med läsarna – se svaren här

Uppdaterad 2020-12-28 | Publicerad 2020-12-18

Fjärde advent – nu är det inte långt kvar till julafton.

Vet du fortfarande inte hur du ska hinna få ihop all julmat?

Lugn. Stjärnkocken Jessica Frej känner till alla genvägar till en avstressad jul.

På söndag kl 15 svarar Jessica på alla era frågor i chatten.

Julmaten ska förberedas, bullarna bakas, sillen vattnas ur, musten inköpas och den där moderna grönkålspajen förberedas, inte konstigt att man känner sig stressad.

Men så behöver det inte vara.

– Julen ska var en tid för återhämtning och glädje, ingen ska behöva bli sönderstressad, säger tv-kocken Jessica Frej.

Så hur gör man då? Vilka efterrätter går snabbast? Hur gör man en enklare variant på sillen? Och vad finns det för genvägar?

Svaren – och mycket mer – hittar du i chatten nedan.

Denna chatt är stängd.

  • Jessica Frej
    20 dec 2020

    Tack

    Vad roligt att få svara på så många frågor. Har du fler frågor så hittar du mig på instagram @jessicafrej där kan du alltid lägga en kommentar så svarar jag i mån av tid.

    God jul och gott nytt år!

  • 20 dec 2020

    Jag undrar hur man får grönkålen att bli lite mjukare i en grönkålssallad, eller måste man köpa späda baby-grönkålsblad? Undrar också om det går lika bra att använda svartkål istället eller om det blir en väldigt annan smak då?

    Becka

    Skär bort stjälkar och var noga med att massera kålen. Allts massera in dressing med händerna. Hårt! Svartkål funkar men den är ännu grövre.

    Jessica Frej
  • 20 dec 2020

    Hej!

    Har du något festligt förslag till efterrätt på nyår? Gärna med mkt frukt 😊

    Tycker dina recept är så smidiga och blir alltid nöjd med resultatet 🌸

    Theresa

    Tusen tack! Ta vaniljglass och lägg i skålar häll upp iskall hallondryck från brämhults runt om. Toppa med kaksmulor.

    Så himla gott! Och extremt enklet. Eller spana in min citrusswiss!

    Jessica Frej
  • 20 dec 2020

    Tips på lite ”fräschare” mat på julbordet? Mycket är ju fett och tungt...

    Du är grym på det du gör Jessica 😍

    Hanna

    Finns så mycket gott grönt att ställa på julbordet. Kolla mina olika recept på grönkålssallad, brysselkål och rotfrukter. Du hittar om du googlar. Behöver inte alls bli tungt med julmat. Skulle välja max 2-3 kött/fisk och sen fylla upp med gröna rätter. Typ Lax, sill och köttbullar så får resten vara grönt. Eller vad man nu tycker är viktigast.

    Jessica Frej
  • 20 dec 2020

    Hej, gillar din krämiga grönkålssallad men hur gör jag den vegansk eller åtminstone vegetarisk (vill ej veta av löpe i parmesanost)? Tack för hjälpen!

    Maria

    Hej!

    Byt till en ost du gillar utan löpe :)

    Jessica Frej

Fakta: Jessica Frej

  • Jessica Frej är en omtyckt tv-kock och kokboksförfattare. Hennes karriär började när hon medverkade i första säsongen av Sveriges mästerkock 2011. Sedan dess har hon släppt tio kokböcker.
  • Hon har bland annat skrivit boken ”Jul hur lätt som helst” och nu senast ”Vegomiddagar hur lätt som helst”

Följ ämnen i artikeln