Kyckling i form
Foto: Thinkstock
Kyckling i form

Kyckling med spenat, champinjoner och bacon

3,7 (615 röster)

Kyckling i form – den här kycklingrätten blir väldigt god och smakrik tack vara senap, vitlök och buljong. Servera med pasta, bulgur eller ris.

Kyckling i form med spenat, champinjoner och bacon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner basmatiris, eller potatis
  • 600 g kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • 140 g bacon
  • 450 g bladspenat, tinad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk senap, dijon
  • 1 buljongtärning, kyckling
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

Goda viner till receptet

Monica Åhlund, VD och sommelier, Vinguiden:

  • Matens karaktär: Salt, krämig, mild, rökig

  • Rött vin: Domaine Lalande Réserve Merlot, 2018. Art nr 22299 Till denna härliga smakrika, men milda rätt måste vi ha ett rött vin som är mjukt, friskt och fruktigt som inte tar allt fokus utan som istället kompletterar maten. Här föreslår jag ett vin gjort på druvan Merlot från Frankrike. Ett fruktigt vin med med friska inslag av lingon, plommon, blåbär, choklad och örter.  

  • Vitt vin:  Allesverloren Chenin Blanc, 2018. Art nr 75986 Till denna rätt kan vi ta i lite och välja ett kraftfullt vin med lite fatkaraktär som matchar rökigheten från baconet. Jag föreslår därför ett kraftfullt smakrikt vin gjort på druvan Chenin Blanc (Steen), Sydafrika, som har inslag av gröna och gula äpplen, gula plommon, päron, vanilj, aningen nötig, lime och citronskal.

LÄS VIDARE