Panzanella
Foto: Magnus Carlsson
Panzanella

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

3,9 (19 röster)

Panzanella – Det här är kanske något av det absolut enklaste och godaste man kan göra med brödet från igår, förrgår och varför inte till och med förra veckan. Toppa med mozzarellan och bjud någon du tycker mycket om.

Panzanella

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g tomater, skurna i grova bitar
  • 1 tsk salt
  • 4 bit ljust surdegsbröd, tjocka skivor, 2–3 dagar gammalt
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 dl persilja, grovhackad, hårt packad
  • 0.5 dl basilika, grovhackad, hårt packad
  • 250 g buffelmozarella

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK