Helbakad rotselleri med vitlökssmör.

Foto: Peter Carlsson

Helbakad rotselleri med vitlökssmör

4,1 (28 röster)

Middagstips

– Bli inte förskräckt över färgen på smöret – jag lovar att det är supergott! Fermenterad vitlök, eller black garlic, hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer. Vitlöken ger inte bara färg åt smöret, utan också en smak av balsamvinäger, säger Tareq Taylor, kokboksförfattare, programledare och kock. Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).

Helbakad rotselleri med vitlökssmör

  • Ingredienser

  • 1 rotselleri, ca 800 g
  • färska dragon- och körvelblad, till garnering
  • Vitlökssmör

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 25 g fermenterad vitlök
  • tsk salt
  • 1 tsk pressad citronsaft, färsk

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Tareq Taylor – hela middagen på en plåt

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Tareq Taylor

Recept

Asiatisk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Tareq Taylor – hela middagen på en plåt

Tareq Taylor: Det här är mina favoritrecept